TAGOK

VÁRDAY Zsolt

VÁRDAY Zsolt PHS
Díjak / Kitűntetések
Adományozó
Adományozás éve
2020

Csíkszereda szülötte vagyok az 1980-as kiadásból, a szocialista mintaváros építőtelepeinek “grundjain” nőttem fel építőmérnök szülők gyermekeként. Iskolás élményeimet viszont legalább száz éves épületek falai közt szereztem, ez hatással lehetett életem további alakulására is.

A csíkszeredai Márton Áron gimnáziumból utam a Temesvári Műszaki Egyetem Építészeti szakára vezetett, ugyanitt 2005-től restaurálás témakörben mesteri képzésen vettem részt, majd 2007-től a barikád túloldalán tanársegédként oktattam a nálam alig 6-7 évvel ifjabbakat.

Időközben, 2003-ban fél évet töltöttem Nápolyban az Erasmus cserediák program jóvoltából, amiért örökre hálás maradok a sorsnak, itt az örök derű nézőpontjával gazdagodtam, ami nehéz időkben igen értékes ajándéknak bizonyul.

Temesváron hat évig voltam tagja az Archaeus építészműhelynek, itt formálódtam igazán építésszé, megalapozva a választott hivatásomhoz szükséges erkölcsi szilárdságot és gyakorlati tudást, amit az egyetemi környezet aligha nyújthat.

2009 februárjában magunk mögött hagyva a temesvári létet, szintén építész feleségemmel Csíkszeredában alapítottunk építészirodát negyedmagunkkal, szerencsét próbálva szülőföldünkön, melytől akkor jó 10 éve elszakadtunk már. Végül Kinga felségem szülővárosában, Székelyudvarhelyen alapítottunk családot is az iroda mellé, időközben egy kisfiúval és egy kislánnyal gazdagodva.

2013-tól nemcsak építészként, de a Rotary Club Székelyudvarhely tagjaként is szolgálom a közösséget, melyben otthonra leltem és hivatásunk gyakorlásának alkalmas színterét is megtaláltuk itt.
Klubtevékenységként a nemzetközi Tapintható Láthatatlan program keretében a Székelyudvarhelyen látható, a történelmi városmagot a vakok számára is hozzáférhetően ábrázoló bronz dombormű megvalósítását emelném ki.

2017-2018-as titkári mandátumom idején sikerrel katalizáltuk a Rotary Club Csíkszereda alapítását, a 2022-2023-as évben pedig a soros elnöki tisztség betöltésének feladatát bízták rám barátaim.

2020-ban Paul Harris Fellow elismeréssel jutalmazott a Rotary District 2241.

Kapcsolat
elnok@rotaryszekelyudvarhely.ro
Szentimre utca 18/C,
535600 Székelyudvarhely
Hargita megye
Románia
Facebook.com/RotaryClubSzekelyudvarhely
Legutóbbi események
© 2024 Rotary Club Székelyudvarhely