IN MEMORIAM

dr. Árpád BALLA

dr-balla-arpad_bw_f
Rotary
Club Odorheiu Secuiesc
Anul aderării
Anul devenirii membru de onoare
2005
Anul decedării
2023

IN MEMORIAM

Am fost șocați să aflăm de moartea dr. Árpád Balla, medic șef, dragul meu prieten, coleg Rotary. Știam că este grav bolnav, dar speram că se va vindeca.
A plecat o persoană foarte valoroasă, o mare pierdere pentru familie, comunitatea medicală, oraș, Clubul Rotary, Fundația Pápai Páriz Ferenc și toți cei care l-au cunoscut și respectat. Ne-a lăsat aici un om mare, al cărui exemplu de viață este de așa natură încât trebuie să ne oprim cu respect și să ne plecăm capetele.
Nu scriu aceste rânduri ca la revedere, ci pentru a aduce un omagiu. Acum să nu plângem că l-am pierdut, ci să ne gândim că l-am avut alături de noi. Să nu ne gândim doar la durere, ci și la faptul că am fost fericiți împreună. Fie ca aceasta să fie o mângâiere pentru familia lui și pentru noi toți în momentele de durere incomensurabilă.
A fost acum câteva zile când ne-am întâlnit ultima oară și am putut rosti câteva cuvinte. Apoi și-a pus palma în palma mea cu o voce scăzută. Acea palmă era ca și cum ar fi cerut și dăruit în același timp.
Fie ca tot ce ai visat, ai lansat și ai condus să meargă mai departe.
Să te odihnești în pace, să-ți fie binecuvântată memoria.

(dr. László VENCZEL)

Curriculum Vitae

M-am născut la Brașov la 18 aprilie 1932.

Soția mea, Melinda, este farmacistă, fiul meu Árpád Zoltán este inginer mecanic calificat și fotograf calificat, iar fiica mea, Melinda, este economistă calificată.

Am absolvit Liceul Mixt Maghiar din Brașov, apoi mi-am terminat studiile superioare la Facultatea de Pediatrie a Universității de Medicină din Târgu Mureș – cu ”cum laude”. Între anii 1974 și 1978 am obținut și titlul științific de doctor în medicină.

Mi-am continuat activitatea profesională la Barót, ca medic pediatru de circumscripție, iar din 1960 la Odorheiu Secuiesc ca medic debutant, specialist și medic primar. În calitate de pediatru, am organizat o secție de pediatrie centrată pe copil, în care am tratat copilul bolnav și nu boala.

Pe lângă activitatea de cercetare, am fost și organizatorul al numeroaselor manifestări științifice; am fost acceptat ca membru al mai multor societăți științifice.

Poate că cea mai importantă activitate a mea a fost crearea Fundației Pápai Páriz Ferenc (2000), pentru că prin intermediul acesteia am reușit să recompensăm medici merituoși, vorbitori de limba maghiară și să organizăm cursuri de formare pentru medicii de familie.

În 1998 am fost președintele fondator al Clubului Rotary din Odorheiu Secuiesc.

Contact
president@rotaryszekelyudvarhely.ro
Strada Sântimbru nr. 18/C,
535600 Odorheiu Secuiesc
jud. Harghita
România
Facebook.com/RotaryClubSzekelyudvarhely
Evenimentele recente
© 2024 Rotary Club Odorheiu Secuiesc