KÖZÖSSÉGI PROJEKTEK ÉS PROGRAMOK

Székelyudvarhelyi kilátó megépítésének kezdeményezése a Rez-tetőn

Projekt időtartama
2023–tól kezdődően
Projekt állapota
folyamatban van
Projektfelelős

2023 nyarán, a soros elnökség átvétele alkalmával Vass Áron felkérte a tagságot tegyenek javaslatokat olyan projektekre, amelyek a közösségünk javát szolgálják. Több javaslat is érkezett, de egyik legmerészebb ötlettel Vass Dénes klubtársunk jelentkezett: egy kilátó megépítése Székelyudvarhelyen.

A klub tagsága támogatta az ötletet és elkezdődött a munka: megtalálni a megfelelő helyszínt és megteremteni a megvalósítás feltételeit, úgy jogi, mint anyagi szempontból.

Többszöri helyszínelés után a három lehetséges magaslati helyszínekből, a Budvár, a Szarkakő és a Rez-tető közül, szakemberek bevonásával az a döntés született, hogy a kadicsfalvi Rez-tető lesz a legmegfelelőbb erre a célra.

Felvettük a kapcsolatot a Kadicsfalva Közbirtokossági Egyesület vezetőségével, a terület tulajdonosával, akik vállalták a kihívást és támogatókat is bevonva közösen választottuk ki a Rez-tetőn a legmegfelelőbb helyet a kilátó megépítésére.

Következik az adminisztratív és szervezési munka, majd a tervezés és a kivitelezés, amihez további támogatókat keresünk a kilátó mielőbbi megvalósításához.

Kapcsolat
elnok@rotaryszekelyudvarhely.ro
Szentimre utca 18/C,
535600 Székelyudvarhely
Hargita megye
Románia
Facebook.com/RotaryClubSzekelyudvarhely
Legutóbbi események
© 2024 Rotary Club Székelyudvarhely