PROIECTE ȘI PROGRAME COMUNITARE

Aleea inimilor și concursul de fotografie Inimioare în natură – de Ziua Mondială a Inimii

Durata programului
Începând din 2013
Starea programului
recurent anual
Responsabil de program

În 2013, la inițiativa clubului nostru, am organizat prima noastră Aleea inimilor, în parteneriat cu Primăria Odorheiu Secuiesc, sub egida Fundației Naționale a Inimii din România. În ultima duminică a lunii septembrie, de Ziua Mondială a Inimii, am inaugurat aleea, de-a lungul căreia plantasem anterior puieți de arțar.

Ideea a fost simplă, traseul a fost dat. Nu am făcut nimic altceva, am pus un panou pe alee astfel, încât pietonii să poată măsura cu ușurință distanța parcursă. Încurajăm pe toată lumea să meargă pe alee cât mai des posibil, îmbunătățindu-și funcția cardiacă, sănătatea și bunăstarea fizică.

În 2016 plimbarea, care a devenit între timp un eveniment anual, a fost completată cu un concurs de fotografie pe tema „Inimioare în natură”, în colaborare cu Asociația Spektrum Foto. Scopul concursului de fotografie este de a încuraja oamenii să meargă la plimbări în natură, plimbări plăcute în împrejurimile noastre imediate sau îndepărtate, și astfel să creeze lagătura cu proiectul nostru original.

”Cireașa de pe tort” este să vă plimbați cu ochii deschiși și să observați, să fotografiați și să surprindeți formațiuni în formă de inimă, care apar spontan în natură. Din sutele de foto trimise la fiecare concurs 30-40 sunt afișate în fiecare an de-a lungul aleii, iar cele mai bune dintre acestea sunt alese de către cei, care se plimbă, acestea devin câștigătoare.

Fotografiile laminate vor fi expuse și la evenimentul Run for it!, iar o parte din foto-uri vor afi donate secției de cardiologie a Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc.

Îi încurajăm pe toată lumea să meargă de-a lungul promenadei cât mai des posibil, îmbunătățindu-și astfel funcția inimii, sănătatea și bunăstarea!

Contact
president@rotaryszekelyudvarhely.ro
Strada Sântimbru nr. 18/C,
535600 Odorheiu Secuiesc
jud. Harghita
România
Facebook.com/RotaryClubSzekelyudvarhely
Evenimentele recente
© 2024 Rotary Club Odorheiu Secuiesc