TAGOK

NAGY Sándor József

NAGY Sándor József
Rotary
Club Székelyudvarhely
Belépés éve
2006

1954 december 25-én születtem Kolozsváron.

A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumban érettségiztem 1973-ban.

A bukaresti Műszaki Egyetem Mechanikai Karának Hőerőgépek szakján szereztem gépészmérnöki oklevelet 1979-ben, majd az Országos Hőerégépek Intézetben dolgoztam előbb mint gyakorló majd mint tervező-kutató mérnök.

1977-ben nősültem, feleségem Ágnes. Itt született két gyerekünk, Kinga Krisztina és László Zoltán. 1983-ban költöztünk Székelyudvarhelyre.

A székelyudvarhelyi Matrica gyár Tömítéstechnika részlegéndolgoztam kezdetben fejlesztő mérnökként majd részlegvezető beosztásban. A Matrica gyár 1991-es átszervezéskor aktívan bábáskodtam a Roseal Rt. létrehozásban, ahol az Ügyintéző Tanács alelnökeként és műszaki igazgatójaként tevékenykedtem. A céget 1992-ben privatizáltuk, a részvények száz százalékát a cég alkalmazottai vásárolták meg. A megváltozott piacorientált körülmények új kihívások elé állították az egyedüli romániai axiális tömítésgyártó céget. Meg kellett küzdeni a megjelent konkurenciával, amit úgy ellensúlyoztunk, hogy a cég termék és szolgáltatás portfolióját “házhoz szállítottuk” a nagy energetikai, vegyipari, kőolajfinomítói, élemiszeripari felhasználókhoz. Mindez sok külföldi és még több belföldi kiszállást igényelt, melyek lényegesen gyarapították a tömítéstechnikában igényelt elméleti és gyakorlati ismereteket.

A felhalmozott tapsztalataim képezik az 1997-ben alapított és ma is működő cégem, az MTH Kft. alapját, mely a világszintű, AEÁ székhelyű Chesterton tömítéstechnikai cég romániai képviselője.  

Családcentrikus vagyok, gyermekeink és családjaik helyben, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron élnek, és 5 csillagos nagyszülők vagyunk, nyugdíjasként is van mivel foglalkoznunk.

Vallom, hogy úgy érdemes élni, hogy a tükörben látott képet ne kelljen szégyelni. Ebben segít a Rotary is. 2006 óta vagyok a Rotary Club Székelyudvarhely tagja.

Kapcsolat
elnok@rotaryszekelyudvarhely.ro
Szentimre utca 18/C,
535600 Székelyudvarhely
Hargita megye
Románia
Facebook.com/RotaryClubSzekelyudvarhely
Legutóbbi események
© 2024 Rotary Club Székelyudvarhely